Hondentrinsalon Amsterdam
Voor uw lievelingshuisdier hebben wij een compleet modern ingerichte salon met de nieuwste apparatuur. Onze verzorgingsproducten zijn geschikt om de beste resultaten te behalen tijdens de verzorging van uw huisdier. Dit allemaal in combinatie met de kennis en ervaringen van onze hondenstylist Alexander Molero Sanchez. U bent van harte welkom om bij ons geheel vrijblijvend binnen te lopen voor alles wat u wilt weten over onze diensten.

Uiteraard kunt u ook gelijk een afspraak maken voor uw hond of kat!

Een veilige, schone omgeving voor onze huisdieren

Onze trimsalon is voorzien van state-of-the-art technologie, kwaliteit verzorgingsproducten en een vriendelijke omgeving. Voor uw gemak zijn huisdier salons gevestigd in elke Reino Canino winkel. Wij bieden persoonlijke salon diensten om uw hond of kat houden zich gelukkig voelen en zien er fantastisch.

Gekwalificeerde hondentrimmers

Onze PetStylists bieden huisdieren een persoonlijke, hands-on ervaring. Elke Pet Groomer is academie opgeleid en deskundig in het verzorgen van alle rassen van honden. Alle medewerkers van Reino Canino zijn in bezit van een hondentrimmer certificaat


Bij Reino Canino Amsterdam hondentrimsalon is de zorg voor uw hond in de vertrouwde handen van gediplomeerde trimmers. Naast deskundige vachtverzorging staat een geduldige, diervriendelijke benadering van uw hond tijdens de behandeling voorop. Ook hoeft uw hond niet in de kooi bij ons, wij hebben een ruime werkplek zodat de honden lekker vrij kunnen rondlopen. Reino Canino is VVTN erkende KvK trimsalon. Dat houd in dat wij ingeschreven staan in de Kamer van Koophandel en aangesloten zijn bij de enige echte Vereniging voor Trimmend Nederland (VVTN). Wij zijn erkend als een Toptrimsalon, bekijk hier wat dat voor u kan betekenen.

Biedt u een full-service hond verzorging tegen betaalbare prijzen. Onze full-service Deluxe Bath biedt uw hond een unieke verzorging experience. Vul afsprakenformulier in of bel ons voor een afspraak.
We zijn goed getraind in alle gebieden voor hondverzorging en het welzijn van de hond. Wij hebben vele jaren ervaring in de zorg voor honden en vachtverzorging. Deze keer heeft ons een steeds groeiende liefde voor honden gegeven en samen konden we een professionele, plezierige en effectieve aanpak van de hond zorg en de deskundigheid van de hond verzorgen passen.
De salon is een onlangs gerenoveerd gebouw met een ontspannen landelijke uitstraling. Het bevat alle specialistische apparatuur en comfort om uw hond in elke behoefte en geluk te vergemakkelijken. Alle rassen welkom.
Alexander Molero Sanchez

Mijn naam is Alexander Molero Sanchez en Reino Canino Amsterdam is een ervaren hondentrimsalon in ZUEEBURGERSTRAAT 66. Honden zijn altijd al mijn lust en mijn leven geweest en daarom streef ik naar de best mogelijke service te geven aan mijn klanten. Zelf heb ik ook twee honden, twee poedels, MIA en LILA. Ik doe mijn werk met veel plezier. Ik weet wat mijn honden voor mij betekenen en tracht dan ook om mijn “honden klanten” te behandelen zoals ik graag zou willen dat men mijn eigen dieren zou behandelen: “Op een respectvolle en persoonlijke manier”

Enrico Maria Garofalo

Mijn naam is Enrico Maria Garofalo, Ik kom uit Venetië, Italië. De stad waar ik ben geboren en opgegroeid. Als kind had Ik altijd dieren om mij heen. Mijn vader Roberto is dierenarts en heel goed met dieren en heeft mijn passie voor dieren aangewakkerd. Mijn moeder was professor aan de kunst academie in Venetië. Ze heeft altijd kunst gemaakt, van kleding tot glazen sculpturen en schilderijen gemaakt met verschillende methodes en technieken. Met deze achtergrond ging Ik naar het Kunst Lyceum in Venetië. Toen ik 20 was heeft mijn vader me gevraagd een studie te doen bij de Honden Trim Academie Cinopolis van “Maestro Marco Vaccaroni” gesponsord door IVSanBernard (R) Honden Trim Academie. Ik ben gemaakt voor dit werk (Het is eigenlijk de combinatie van de beroepen van mijn ouders) Ik heb ook zeer veel geleerd van “Maestro Vaccaroni”, onder andere: theorie van de anatomie en de uitgebreide studie van de verschillende rassen, de analyse van haargroei en huid en de mogelijke defecten, zo als dermatitis, folliculitis or mycosis. Ik heb ook de theorie geleerd over het gebruik van shampoo, balsem and conditioners, hoe ze werken en waarom ze belangrijk zijn.

Na vele weken van theorie en praktijk van de leraar die ons technieken en methodes liet zien zoals trimmen, borstelen, knippen, strippen, plukken en verschillende truuks om simpel en snel te werken zonder de dieren te hinderen, heb ik mijn eerste hond getrimd. Het was een Yorkshire Terrier, Het ging mij gemakkelijk af na alles wat ik geleerd heb in de afgelopen weken. Gelukkig, ook de eigenaar en nog belangrijker, de “Maestro” waren beide zeer tevreden met mijn werk. Daarna heb ik vele kansen gehad om te oefenen met verschillende rassen en dus, verschillende haar en vacht types. Aan het eind van 9 maanden studie en praktijk, Wachtte mij twee verrassingen: een was dat mijn leraar Marco Vaccaroni me vroeg of Ik wilde zorgen voor een van zijn pups van zijn kampioen Golia, een Royal Standard Poodle die er ook bij was in de dagen bij de Academie. En, I kreeg Chagall, mijn trouwe vriend and metgezel, in Januari 2006. Hij is altijd bij me en helpt me met oefenen en is een fantastische metgezel.

In Juni van dat jaar kwam de tweede verrassing: Ik vond een locatie om mijn eigen winkel te openen genaamd “Animals Crossing”. Na 6 jaar van succes en mindere tijden, moest ik in Juli 2012 mijn winkel sluiten, mede door de crisis en het slechte politieke en economische klimaat in Italië. Daarna, heb Ik gewerkt als adviseur en mensen geholpen met het openen van hun eigen winkel, maar het verdiende te weinig in vergelijking met de hoeveelheid werk. Ik was op het punt gekomen om te verhuizen, naar Amsterdam, voor zijn schoonheid, de historie maar ook omdat het me aan Venetië doet denken. Na aankomst bracht ik mijn CV naar alle dierenwinkels in de stad en vond Reino Canino en de eigenaar Alex Molero. Hij belde mij na een aantal maanden om op gesprek te komen en Ik toonde hem mijn methodes en kunde, en, Ik werk daar nu nog steeds naar grote tevredenheid van de klanten en nog belangrijker, de trouwe viervoeter. Afsluitend, wil Ik graag Alex bedanken voor de kans die hij mij gaf, mijn leraar Marco Vaccaroni en de Academie Cinopolis, mijn ouders Roberto and Mariagrazia, mijn grote zus Desirèe en haar dochter Gaia, mijn vrienden en alle mensen die mij hebben gesteund de afgelopen jaren. Hartelijk dank. Enrico